5.04.2011 г.

Шафранът е отличен афродизиак


Ефектът на повечето храни афродизиаци е по-скоро мит. Но някои от тях правят изключение като работят отлично. Това са женшенът и шафранът, както показва изследването на специалистите от университета Гвелфа /Канада/.

Канадските учени твърдят, че в сравнение с таблетките против ерективна дисфункция натуралните афродизиаци са много по-мощни и при това нямат странични ефекти. Освен това, ако таблетките действат чисто „технически”, то храните афродизиаци увеличават либидото и позволяват да получиш повече удоволствие от секса.

Освен женшен и шафран учените потвърждават положителния ефект на няколко екзотични растения /muira puama, растяща в Бразилия и maca root/. Способно да увеличи либидото е и веществото йохимбин, извлечено от африканското дърво йохимбе.

Шоколадът не увеличава възбудата и не повишава удовлетворението, но способства за изработване на веществото серотонин /вещество на радостта/ в мозъка, затова помага за отпускане и настройка на романтична вълна.

Алкохолът също увеличава либидото, но намалява потенцията, затова не се отнася към ахродизиаците.

Източник: Health.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo ads



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...